Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 414 items in 42 pages
Administrația publică locală învestește în reamenajarea locului de joacă pentru copii situat pe strada Medgidiei

    Lucrările ce au drept scop reamenajarea locului de joacă pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani de pe strada Medgidiei din orașul Cernavoda sunt în plină desfășurare.
Proiectul presupune reabilitarea funcțională a locului de joacă existent dar și transformarea întregii locații într-o zonă de spații verzi cu destinația de parc – o zonă de petrecere a timpului liber destinată tuturor categoriilor de vârstă. 
    Lucrările pentru acest obiectiv presupun:
- achiziționarea unor jocuri noi și moderne pentru copii(ansamblu de cățărare, ansamblu de joacă, balansoare pe arcuri, leagăn, rotitor cu bancă, tobogan, etc) ce vor fi amplasate pe platforme de tartan pentru a crește gradul de siguranță al copiilor;
- realizarea unor alei și platforme noi dar și reabilitarea celor existente prin placarea cu pavaje;
- realizarea unor alei noi finisate cu pietriș decorativ;
- reabilitarea scărilor din zona locului de joacă și montarea unor balustrade metalice;
- dotarea spațiului cu echipamente de fitness, pergole, cișmele, fântâni arteziene, coșuri pentru depozitarea gunoiului;
- plantarea de arbori și arbuști; 
    Terenul aferent obiectivului de investiții se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 3832mp iar termenul de finalizare al lucrărilor este de 3 luni.

  
    Primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță și viceprimarul Șerif Cîrjali urează tuturor cernavodenilor o primăvară frumoasă și plină de zâmbete!

Târg de mărțișoare handmade

Cernavodenii sunt așteptați în zilele de 27-28 februarie și 1 martie 2019 în  holul primăriei la ”Târgul de mărțișoare handmade”.
De aici  pot achiziționa cele mai frumoase mărțișoare lucrate manual pentru a  le putea oferi celor dragi cele mai inspirate cadouri.

Întrerupere alimentare cu energie electrică în orașul Cernavoda

E-Distribuție Dobrogea anunță abonații din Cernavoda că pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparații și întreținere a instalațiilor electrice  în data de 27 februarie 2019 în intervalul orar 9:00 - 17:00 se va întrerupe alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum situate pe străzile:
Maxim Gorki, Rovine, Războieni, Zefirului, Zorilor, Crinului, Prelungirea Seimeni, stație cablu TV GMB Computers și pompe RAJA, cota 45.
Lucrările ce urmează a fi efectuate au ca scop creșterea calității serviciilor de distribiție a  energiei electrice oferite clienților și sporirea siguranței distribuției de energie electrică cu riscuri cât mai reduse în exploatarea instalațiilor.

ÎN ATENȚIA DEȚINĂTORILOR DE TEREN AGRICOL SAU NEAGRICOL

    Primǎria Cernavoda vă informeazǎ că ȋn perioada 11 decembrie 2018 — 28 iunie 2019 se va desfășura sesiunea a 3-a de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat pentru Măsura 8 — Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și în îmbunătățirea viabilității pădurilor, Submăsura 8.1. "Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite", din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020.

Detalii
Ziua lui Mihai Eminescu – Ziua Culturii Naționale
        An de an, pe 15 ianuarie sărbătorim împreună ziua marelui poet român Mihai Eminescu. Această zi importantă ce răsună în inimile tuturor românilor datorită romantismului regăsit în operele sale cunoscute atât la nivel național cât și internațional, a fost declarată în anul 2010 ”Ziua Culturii Naționale”. 
        Pentru a marca dubla însemnătatea a acestei zile, Administrația Publică Locală invită toți cernavodenii în sala de spectacole a Casei de Cultură I. D. Chirescu Cernavoda azi,15 ianuarie 2019, de la orele 19:00 la un spectacol inedit de Operă și Balet.
Intrarea  este liberă!
  

    Administrația Publică Locală continuă achizițiile în vederea eficientizării lucrărilor de salubrizare și deszăpzire din orașul Cernavoda. Ultimele două utilaje achiziționate sunt o autospecială dotată cu lamă și sărăriță pentru împrăștierea materialului antiderapant și o mașină pentru colectarea și transportul deșeurilor. 
    Ambele ultilaje sunt prevăzute cu toate dotările tehnice necesare astfel încât să se reducă considerabil timpul de intervenție în ceea ce priveste serviciile de salubrizare dar și cele de deszăpezire din Cernavoda. 
    Aceste achiziții sunt suportate financiar de la bugetul local al orașului și fac parte din programul de dotare al societății SC Utilități Publice Gospodăria Comunală SRL ce are drept scop creșterea gradului de satisfacție al cețățenilor prin oferirea unor servicii de calitate dar și pentru creșterea competitivității firmei.

Cernavoda se transformă pentru cinci zile în Orășelul lui Moș Crăciun

    În perioada 19-23 decembrie 2018, toți cernavodenii, cu mic cu mare sunt așteptați în Orășelul lui Moș Crăciun. Timp de cinci zile, cei mici se pot întâlni cu Moșu’ la biroul acestuia, pot lăsa scrisori în cutia poștală și pot participa la diferite activități instructiv-educative organizate în căsuța spiridușilor, căsuța zânelor dar și în căsuța lui Rudolf, toate acestea în compania ajutoarelor lui Moșu’. 
    Frumoasele ateliere decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă sunt amplasate pe platoul din fața Primăriei. Acestea pot fi vizitate zilnic de copiii cernavodeni în intervalul orar 17:00 – 19:00, timp în care cei mici vor învăța să confecționeze globuri, vor primi cadouri simbolice de la ajutoarele Moșului și vor participa la spectacole educativ-umoristice și scenete prezentate de actori profesioniști. 
    De asemenea, în cadrul evenimentului ”Cernavoda Magic” pe scena amenajată în Orășelul lui Moș Crăciun vor avea loc zilnic spectacole susținute de artiști profesioniști precum Gheorghe Gheorghiu, Minodora, Radu Ile, Nick, Sânzienele dar și de artiștii Casei de Cultură I.D. Chirescu.
Totodată, în perioada sărbătorilor de iarnă toți cernavodenii se pot bucura de orașul frumos iluminat dar și de patinoarul pus la dispoziție cetățenilor de către Administrația Publică Locală.

Programul casieriei în perioada sărbătorilor de iarnă

    Ultima zi din acest an pentru încasarea impozitelor și taxelor locale este joi, 20.12.2018, în intervalul orar 08:00 - 16:00.
    Menționăm că în perioada 21.12.2018-03.01.2019 amenzile se pot plăti la Oficiul Poștal Cernavoda, la unitățile bancare sau prin sistemul de plată online (www.ghișeul.ro – plată fără autentificare) în contul RO28TREZ23221A470400XXXX beneficiar Oraș Cernavoda prin Trezoreria Medgidia
,CUI 4304568.

Moș Crăciun sosește la Cernavoda

    Suntem în luna cadourilor și Moș Crăciun sosește și anul acesta la copiii cernavodeni, plin de cadouri, cu sacul încărcat de pachete cu dulciuri oferite din partea Administrației Publice Locale. 
    Cum Sărbătorile de iarnă bat deja la ușă, începând de maine, 13.12.2018, un număr de 4097 de pachete cu dulciuri în valoare de aproximativ 130.000 Ron vor fi distribuite tuturor copiilor înscriși în sistemul de învățământ din orașul Cernavoda (creșe, gradinițe, școli, licee), copiilor din cadrul Centrului de zi recuperare copii cu dizabilități, copiilor care activează în cercurile Casei de Cultură I.D.Chirescu, copiilor sportivi din cadrul Clubului Sportiv Asociația Axiopolis Sport Cernavoda, dar și colindătorilor. 
    Fiecare cadou este un motiv de bucurie pentru copii de aceea, Moș Crăciun îi vizitează an de an cu sacul plin de cadouri pe copiii cernavodeni.

  • Administrația publică locală învestește în reamenajarea locului de joacă pentru copii situat pe strada Medgidiei
    ***
  • ***
  • Târg de mărțișoare handmade ***
  • Întrerupere alimentare cu energie electrică în orașul Cernavoda ***
  • ÎN ATENȚIA DEȚINĂTORILOR DE TEREN AGRICOL SAU NEAGRICOL - Detalii ***
    
Descrierea site-ului Programe Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 253865
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
miercuri, 20 martie 2019 23:06:07