Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 409 items in 41 pages
Ziua lui Mihai Eminescu – Ziua Culturii Naționale
        An de an, pe 15 ianuarie sărbătorim împreună ziua marelui poet român Mihai Eminescu. Această zi importantă ce răsună în inimile tuturor românilor datorită romantismului regăsit în operele sale cunoscute atât la nivel național cât și internațional, a fost declarată în anul 2010 ”Ziua Culturii Naționale”. 
        Pentru a marca dubla însemnătatea a acestei zile, Administrația Publică Locală invită toți cernavodenii în sala de spectacole a Casei de Cultură I. D. Chirescu Cernavoda azi,15 ianuarie 2019, de la orele 19:00 la un spectacol inedit de Operă și Balet.
Intrarea  este liberă!
  

    Administrația Publică Locală continuă achizițiile în vederea eficientizării lucrărilor de salubrizare și deszăpzire din orașul Cernavoda. Ultimele două utilaje achiziționate sunt o autospecială dotată cu lamă și sărăriță pentru împrăștierea materialului antiderapant și o mașină pentru colectarea și transportul deșeurilor. 
    Ambele ultilaje sunt prevăzute cu toate dotările tehnice necesare astfel încât să se reducă considerabil timpul de intervenție în ceea ce priveste serviciile de salubrizare dar și cele de deszăpezire din Cernavoda. 
    Aceste achiziții sunt suportate financiar de la bugetul local al orașului și fac parte din programul de dotare al societății SC Utilități Publice Gospodăria Comunală SRL ce are drept scop creșterea gradului de satisfacție al cețățenilor prin oferirea unor servicii de calitate dar și pentru creșterea competitivității firmei.

Cernavoda se transformă pentru cinci zile în Orășelul lui Moș Crăciun

    În perioada 19-23 decembrie 2018, toți cernavodenii, cu mic cu mare sunt așteptați în Orășelul lui Moș Crăciun. Timp de cinci zile, cei mici se pot întâlni cu Moșu’ la biroul acestuia, pot lăsa scrisori în cutia poștală și pot participa la diferite activități instructiv-educative organizate în căsuța spiridușilor, căsuța zânelor dar și în căsuța lui Rudolf, toate acestea în compania ajutoarelor lui Moșu’. 
    Frumoasele ateliere decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă sunt amplasate pe platoul din fața Primăriei. Acestea pot fi vizitate zilnic de copiii cernavodeni în intervalul orar 17:00 – 19:00, timp în care cei mici vor învăța să confecționeze globuri, vor primi cadouri simbolice de la ajutoarele Moșului și vor participa la spectacole educativ-umoristice și scenete prezentate de actori profesioniști. 
    De asemenea, în cadrul evenimentului ”Cernavoda Magic” pe scena amenajată în Orășelul lui Moș Crăciun vor avea loc zilnic spectacole susținute de artiști profesioniști precum Gheorghe Gheorghiu, Minodora, Radu Ile, Nick, Sânzienele dar și de artiștii Casei de Cultură I.D. Chirescu.
Totodată, în perioada sărbătorilor de iarnă toți cernavodenii se pot bucura de orașul frumos iluminat dar și de patinoarul pus la dispoziție cetățenilor de către Administrația Publică Locală.

Programul casieriei în perioada sărbătorilor de iarnă

    Ultima zi din acest an pentru încasarea impozitelor și taxelor locale este joi, 20.12.2018, în intervalul orar 08:00 - 16:00.
    Menționăm că în perioada 21.12.2018-03.01.2019 amenzile se pot plăti la Oficiul Poștal Cernavoda, la unitățile bancare sau prin sistemul de plată online (www.ghișeul.ro – plată fără autentificare) în contul RO28TREZ23221A470400XXXX beneficiar Oraș Cernavoda prin Trezoreria Medgidia
,CUI 4304568.

Moș Crăciun sosește la Cernavoda

    Suntem în luna cadourilor și Moș Crăciun sosește și anul acesta la copiii cernavodeni, plin de cadouri, cu sacul încărcat de pachete cu dulciuri oferite din partea Administrației Publice Locale. 
    Cum Sărbătorile de iarnă bat deja la ușă, începând de maine, 13.12.2018, un număr de 4097 de pachete cu dulciuri în valoare de aproximativ 130.000 Ron vor fi distribuite tuturor copiilor înscriși în sistemul de învățământ din orașul Cernavoda (creșe, gradinițe, școli, licee), copiilor din cadrul Centrului de zi recuperare copii cu dizabilități, copiilor care activează în cercurile Casei de Cultură I.D.Chirescu, copiilor sportivi din cadrul Clubului Sportiv Asociația Axiopolis Sport Cernavoda, dar și colindătorilor. 
    Fiecare cadou este un motiv de bucurie pentru copii de aceea, Moș Crăciun îi vizitează an de an cu sacul plin de cadouri pe copiii cernavodeni.

ÎN ATENȚIA BENEFICIARILOR DE AJUTOR PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINȚEI

În perioada 26/11 - 28/11/2018, beneficiarii de ajutor social pentru încălzirea locuinței sunt rugați să se prezinte la casieria primăriei în vederea ridicării banilor de lemne pentru sezonul rece 2018-2019.

OPRIRE FURNIZARE AGENT TERMIC

Pentru remedierea unei avarii pe magistrala de termoficare urbană pe strada Anghel Saligny, CNE Cernavoda va întrerupe furnizarea agentului termic în zona centrală și cartier Columbia pe data de 15.11.2018, între orele 6:00-20:00.

Noi oportunități pentru dezvoltare economică a orașului Cernavoda

    Vicepreședinte Indiei, E.S. Dl.Venkaiah Naidu, a vizitat România în perioada 18-20 septembrie 2018 cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica India. 
    Vizita a avut drept scop dezvoltarea și consolidarea relațiilor politico-diplomatice dintre cele două state precum și strânsa colaborare a acestora pentru a identifica și alte ramuri de interes comun în vederea intensificării relațiilor economice dintre cele două țări.
E.S. Dl.Venkaiah Naidu a venit la București însoțit de o delegație de oameni de afaceri interesați să investească în țara noastră în domeniile sănătații, comerțului, culturii și turismului, motiv pentru care aceștia au rămas în Romania pentru a vizita mai multe orașe cu potențial în aceste domenii. 
    De-a lungul vizitei, la București a fost semnat un Memorandum de colaborare în domeniul turismului între Republica India și România, iar la Ploiești s-a semnat un Memorandum de înțelegere între Universitatea de Petrol - Gaze din Ploiești și Universitatea Petrol Pandit Deendayal din Gandhinagar. De asemenea a fost semnat un protocol de colaborare între Camera de Comerț și Industrie Prahova și ASSOCHAM - prima și cea mai veche cameră de comerț și industrie din India. 
    În cadrul programului oficial al deplasării delegației din Republica India în România, Administrația Publică Locală Cernavoda, a primit vineri, 21.09.2018, vizita oficială a Dl.Pavan Abraham Președintele ASSOCHAM cu sediul în America de Nord.
Pe parcursul vizitei la Cernavoda, s-au adus în discuție mai multe aspecte de interes comun precum: dezvoltarea turismului medical, evoluția și investiția în domeniul hotelier, schimburi de experiență în domeniul educației, posibilități de colaborare în domeniul afacerilor în parteneriat dar și investițiile străine directe. 
    De asemenea, în cadrul vizitei la Cernavoda, Dl.Pavan Abraham a manifestat un interes deosebit pentru reabilitarea clădirii de pe str. Str. 24 Ianuarie și transformarea acesteia într-un Centru de recuperare medicală, precum și pentru construirea unui hotel de lux în vecinătatea zonei în care acum se amenajează Promenada Via-Verde Cernavoda. 
    Cele 2 obiective precum și varietatea posibilităților de investiții în diverse sectoare de interes comun sunt motivul pentru care, în luna noiembrie a acestui an, Dl. Pavan Abraham va reveni la Cernavoda pentru a semna un Memorandum de înțelegere pentru promovarea legăturilor de afaceri dintre ASSOCHAM America de Nord și orașul Cernavodă. 
    Autoritatea Publică Locală sprijină și face toate demersurile necesare pentru a atrage investitori romani sau străini pe raza orașului Cernavoda. Scopul principal este dezvoltarea economică a orașului și crearea unor noi locuri de muncă pentru cernavodeni.

Au început lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public stradal în orașul Cernavoda
                                                    

    Azi, 18.09.2018, au început lucrările aferente obiectivului de investiții ”Modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile din orașul Cernavoda”. 
    Lucrările de modernizare presupun înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu altele noi, cu LED dar și completarea cu lămpi a stâlpilor ce nu sunt în prezent echipați cu dotările corespunzătoare iluminatului public stradal. 
    Străzile ce fac obiectul proiectului sunt: str. 9 Mai, str. Anghel Saligny, str. Avram Iancu. Str. Călărași, str. Cazărmii, str. Crișan, str. Energiei, str. Saint Sebastian Sur Loire, str. Independenței, str. Mihail Sadoveanu, str. Nicolae Titulescu, Str. Ovidiu, str. Panait Cerna, str. Salciei, Pod Sf Maria, str. Dacia, str. Nicolae Bălcescu, str. Mircea Cel Bătrân și str. Medgidiei. 
    Prin modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile din orașul Cernavodă, Administrația Publică Locală urmărește realizarea următoarelor obiective:
- realizarea unui iluminat public corect orientat către utilizatori, adaptat la funcțiunile spațiului public și la ritmul orașului;
- îmbunătățirea securității și siguranței cetățenilor pe timp de noapte;
- propunerea de aparate de iluminat care respectă principiile eco-designului contribuind astfel la economisirea de resurse;
- reducerea cu 60% a cheltuielilor cu energia electrică consumată în zonele menționate și cu 100% a cheltuielilor cu mentenanța pentru perioada de garanție a lămpilor.
Astfel, prin acest proiect se vor monta un număr total de 516 corpuri de iuminat stradal și alte 19 console pe lângă cele existente.

Școala, locul în care se construieşte viitorul, de astăzi vă aşteaptă!

Administrația Publică Locală sprijină părinții și actul educațional motiv pentru care investește an de an în educație pentru a asigura baza materială necesară pentru desfășurarea cursurilor în condiții optime și pentru a garanta un viitor performant.
Cu acest prilej, vă doresc mult succes în noul an școlar ce reprezintă o bucurie şi o provocare pentru fiecare dintre noi în ceea ce priveşte competiţia, cunoaşterea, disciplina, munca, încrederea dar și speranța.

Succes tuturor!

  • Ziua lui Mihai Eminescu – Ziua Culturii Naționale
    ***
  •    ***
  • Cernavoda se transformă pentru cinci zile în Orășelul lui Moș Crăciun ***
  • Programul casieriei în perioada sărbătorilor de iarnă ***
  • Moș Crăciun sosește la Cernavoda ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 248263
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
vineri, 18 ianuarie 2019 07:00:07