Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat și Ziua Victoriei sărbătorite la Cernavoda

    Primăria Orașului Cernavoda organizează în data de 09 mai 2017 începând cu ora 15:30 un spectacol artistic prilejuit de Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat și Ziua Victoriei.
    Având în vedere vremea nefavorabilă, evenimentul se va desfășura în sala de spectacole a Casei de Cultură I.D. Chirescu. 
    Pe scenă vor evolua ansamblurile de dans Mugurelul, Audeo, Kids dance și grupul vocal Trio cantado.

De interes

ÎN ATENȚIA DEȚINĂTORILOR DE CONTRACTE DE ÎNCHIRIERE TEREN CU DESTINAȚIA GARAJ

Primăria orașului Cernavoda invită pe toți deținătorii de contracte de închiriere teren garaj care au solicitat prelungirea perioadei de valabilitate începând cu data de 01/01/2017, să ridice Actul adițional de la Compartimentul Cadastru, persoană de contact Cioară Mirela.

Proiect ”O economie transfrontalieră care protejează moștenirea culturală și naturală îm România și Bulgaria”- finanțat prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria

    Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța are în implementare proiectul ”A heritage friendly cross-border economy in Romania and Bulgaria -HERITAGE RO-BG”, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria. Parteneriatul proiectului este format din CCINA Constanța, care are calitatea de leader de proiect, iar Camera de Comerț și Industrie Dobrich din Bulgaria este partener.
    Proiectul își propune să promoveze un mediu de afaceri care să protejeze patrimoniul cultural și natural. Proiectul se concentrează pe patru sectoare economice, considerate cu cel mai mare risc în ceea ce privește valorificarea economică sustenabilă a patrimoniului: turism, urbanism-arhitectură-construcții, agricultură-silvicultură-pășunat și energii regenerabile.
Principalul rezultat al proiectului ”Strategia de dezvoltare a unei economii care protejează resursele naturale și culturale în România și Bulgaria” se concentrează district pe patrimoniul cultural și pe cel natural. Lucrarea este disponibilă pe site-ul proiectului http://heritagerobg.eu/ro/rezultate/ sau pe site-ul CCINA Constanța la adresa https://www.ccina.ro/proiecte/in-derulare/heritage.    

Program de lucru SC Utilități Publice Cernavoda SRL
SC Utilități Publice Cernavoda SRL anunță abonații că în data de 1 mai 2017 atât sediul societății cât și casieriile vor fi închise.
Ultimele stiri
Probleme cetățenești în atenția Consilierilor Locali din Cernavoda

    Vineri 28.04.2017, începând cu orele 16:00 Consiliul Local al orașului Cernavoda a luat în discuție, în plen, problematica propusă de domnul primar Liviu-Cristian Negoiță, cuprinsă în 22 de proiecte de hotărâre. 
    În urma votului au fost aprobate 16 proiecte, fiind respins un număr de 6. 
    Unul din subiectele cele mai arzătoare a fost proiectul referitor la punerea în aplicare a măsurilor legale privitoare la situația chiriașilor Primăriei, ale căror contracte au expirat și care înregistrează datorii la chirie și la plata utilităților. 
    Rău-platnicii au restanțe totale de peste 318.000 lei, din care 202.000 la chirii, iar diferența la încălzire, apă caldă și servicii de apă și canalizare. 
    Premergător propunerii, angajații Primăriei au notificat în scris chiriașii solicitându-le intrarea în legalitate prin plata integrală sau eșalonarea debitelor în conformitate cu legislația în vigoare. Din păcate, cei 48 de chiriași nu au început formalitățile de eșalonare și nici nu au achitat vreo sumă pentru plata restanțelor. 
    Având în vedere prevederile legale în domeniu, Primăria este nevoită să demareze procesul de evacuare cu toate consecințele juridice, sociale și economice. 
    Chiriașii rău-platnici, reprezentând cca 10% din totalul chiriașilor Primăriei, se pun în situația riscantă de a nu mai beneficia de o locuință cu chirie, fiind direct răspunzători de situația creată. Totodată, prin sustragerea de la plata chiriei, aceștia prejudiciază bugetul local fiind un exemplu negativ în raport cu ceilalți cetățeni corecți din orașul Cernavoda 
    În urma votului, s-a decis amânarea hotărârii de evacuare, pentru o nouă verificare a fiecărei situație în parte de către o comisie specială.

Cernavoda, 2 mai 2017

ANUNȚ PUBLIC

PRIMĂRIA ORAȘULUI CERNAVODA vă aduce la cunoștință că în baza Ordinului Comun (Ord.45/1991 al MAA; 68/05.02.1992 al Min. Mediului; 15b/3404/1991 al Dep. pentru Admin. Locală și 127/1991 al ACA din Romania, 1786/TB/1991 al Min.Transporturilor), a Legii apiculturii nr.383/2013, că în perioada 08.05.2017-13.05.2017 se vor aplica TRATAMENTE în interiorul localității începând cu ora 21.00, pentru combaterea insectelor de disconfort adulți. Durata aplicării tratamentului este de cca 4 ore.

PRODUSUL ESTE TOXIC PENTRU ALBINE, PEȘTI ȘI ORGANISME ACVATICE.

Se recomandă, pe perioada de aplicare a tratamentului, evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.

”Românii au talent” în județul Constanța 

    Cu bucurie vă anunțăm că în perioada iunie-iulie 2017 echipa ”Românii au talent” va veni în județul Constanța în căutarea talentelor românești. Echipa își dorește ca sezonul al 8-lea să fie cel puțin la fel de impresionant ca cele de până acum, de aceea caută să cunoască cât mai mulți oameni deosebiți și talentați pe care să îi ajute să fie văzuți și apreciați. Imaginați-vă că cel mai talentat român poate fi chiar lângă dumneavoastră!     
    Relații și înscrieri la tel: 0744.832.275.

Ultimele comunicate de presa
Deschidere totală pentru cooperarea transfrontalieră România-Bulgaria

    La începutul săptămânii, Primăria orașului Cernavoda a fost gazda a două întâlniri cu caracter lucrativ, pentru restartarea parteneriatelor Româno-Bulgare, a relațiilor tradiționale și respectiv pentru realizarea de noi parteneriate între Cernavoda și comunitățile locale asemănătoare din nordul Bulgariei. 
    Prima întânire, la care au fost prezenți reprezentanții primăriei Shabla și ai Fundației PROJECTA, s-a axat pe continuarea parteneriatului existent, știind că INTERREG RO-BG a respins toate proiectele depuse în sesiune a II-a și lansează a III-a sesiune de proiecte. Primăria orașului Cernavoda, reprezentată de domnul Primar Liviu-Cristian Negoiță, domnul Viceprimar Șerf Cîrjali și Doamna Laura Nicolescu - șef Serviciu Strategie și Proiecte, a expus principalele proiecte locale, precum și obiectivele posibil de atins cu finanțare INTERREG având în vedere că nivelul resurselor va fi mai scăzut (se preferă finanțare de până la 750.000 Euro/partener). Delegația de la Shabla compusă din Peter Atanasov, Șef Serviciu Programe și Dezvoltare Economică și Alexandra Pavlova – președinte Fundația PROJECTA a agreat depunerea unui proiect comun pentru reabilitarea unei clădiri și transformarea în anexă a Muzeului de istorie și arheologie ”Axiopolis” Cernavoda. Primăria orașului Cernavoda a demarat pregătirile pentru depunerea cererii de finanțare și a documentelor ce vor face obiectul unor hotărâri de consiliu, necesar a fi adoptate la începutul lunii mai. 
    Cel de-al doilea eveniment a fost reprezentat de vizita unei delegații din orașul Kozlodui formată din doamna Primar Marinela Nikolova și domnul Viceprimar Yurik Marinov, în data de 11 aprilie 2017. Vizita a avut în vedere similaritățile celor două orașe: număr de locuitori, grad de dezvoltare, existența unei centrale nucleare, nivel local de inițiativă publică și faptul că primarii celor două orașe se află la primul mandat. Pe parcursul zilei au fost vizitate obiective locale (Centrala nucleară, Gara fluvială, Muzeul ”Axiopolis”) și Primăria orașului Cernavoda. În urma discuțiilor au rezultat mai multe concluzii: necesitatea asocierii orașelor ”nucleare” din România, Bulgaria, Serbia și din alte țări europene, dezvoltarea de proiecte comune, utilizarea oportunităților cum sunt porturile dunărene și industria energetică, crearea unei punți de legătură între comunități la nivelul cetățenilor, tinerilor și copiilor, firmelor și instituțiilor și nu în ultimul rând al administrațiilor publice locale.
Cernavoda, 13 aprilie 2017

Suspecți de tâlhărie, depistați și reținuți cu ajutorul Poliției Locale Cernavoda

    În data de 26/02/2017, în jurul orelor 8:30, polițiștii locali din cadrul Compartimentului     Ordine, Liniște Publică, Circulație Rutieră au fost sesizați de către ofițerul de serviciu al Poliției orașului Cernavoda, cu privire la faptul că anumite persoane, suspectate de săvârșirea unor fapte penale, se sustrag audierilor. Astfel, în urma verificărilor efectuate în teren, polițiștii locali au depistat pe raza orașului Cernavoda pe numiții I.N.G și C.V., care au fost predați lucrătorilor din cadrul Poliției orașului Cernavoda, în vederea continuării cercetărilor. 
    Precizăm faptul că persoanele menționate mai sus sunt suspecte de comiterea infracțiunii de tâlhărie în data de 24/02/2017.

Cernavoda, 27 februarie 2017

Focare de gripă aviară în județul Constanța
    În urma informării primite de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța alimentelor Constanța, în localitatea Almalău, comuna Ostrov s-au confirmat două focare de influență aviară H5N8 HPAI la păsările domestice. 
    Având în vedere că evoluția bolii constituie un real pericol pentru efectivele de păsări domestice, Primăria Cernavoda anunță deținătorii de păsări de pe raza orașului cu privire la măsurile de prevenire a oricărei contaminări. 
    Pentru a preveni răspândirea acestei boli se recomandă ca toate păsările din gospodării să fie ținute închise în spații de cazare sau adăposturi, izolate, iar palmipedele (gâște, rațe, etc.) să nu aibă acces la luciul de apă. De asemenea, hrănirea și adăparea acestora trebuie să se facă în zone special amenajate, la care să nu aibă acces păsările sălbatice. 
    Mișcarea păsărilor, circulația sau transportul acestora trebuie făcută sub supraveghere sanitar veterinară, în localitățile care nu sunt supuse restricțiilor sanitar veterinare. Orice suspiciune de boală la păsări sau mortalitate trebuie să fie anunțate imediat medicului veterinar din teritoriu precum și la DSVSA Constanța. 
    Specialiștii recomandă să nu se atingă păsările moarte fără mănușă și să se respecte indicațiile medicului veterinar sau ale medicului de familie, după caz. 
    Virusul gripei aviare este foarte sensibil la temperatură și poate fi distrus în 2-10 minute, la temperaturi de peste 60-70°C. Păsările, ouăle și alte produse din pasăre preparate termic pot fi întrebuințate în hrană fără nicio problemă. 
    La om, virusul se poate transmite dacă acesta intră în contact direct cu pasărea infectată, sau în situația în care consumă carne insuficient preparată.
Romana English
ultimele 3 actualizari
Licitaţii terenuri păşuni
c
Raport 2016
 
  • Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat și Ziua Victoriei sărbătorite la Cernavoda
    ***
  • Probleme cetățenești în atenția Consilierilor Locali din Cernavoda ***
  • ANUNȚ PUBLIC ***
  • ”Românii au talent” în județul Constanța  ***
  •   ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 22/05/2017
nr. vizite: 514846
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
marţi, 23 mai 2017 21:34:40