Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
În perioada 02 – 03.04. 2020 se efectuează prima dezinfecție a scărilor de bloc de pe raza orașului Cernavoda

    Conform prevederilor Ordonanței Militare nr.4/29.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID -19, Administrația Publică Locală va efectua săptămânal, în zilele de joi și vineri acțiuni de dezinfecție în toate scările de bloc de pe raza orașului Cernavoda. 
    Prima acțiune se efectuează în perioada 02 – 03.04. 2020, în intervalul orar 08:00 – 20:00. 
    Acțiunea este realizată de o firmă specializată iar produsul folosit este RELY+ON VIRKON din categoria BIOCIDE, avizat de Ministerul Sănătății Publice, în doză de 1:100. 
    Timpul de acțiune al biocidului este de maxim 60 min și poate fi iritant pentru ochi și piele. Din acest motiv, locatarii sunt rugați să nu părăsească locuința pe perioada desfășurării dezinfecției și încă 60 minute după terminarea acesteia. Ulterior se va face aerisirea scărilor de bloc timp de 1-2 ore.

De interes
Anunț - În atenția proprietarilor de albine

    Vă informăm că în perioada 02.04.2020 – 05.04.2020, se vor efectua tratamente fitosanitare în livadă, la fosta Ferma 3, pomicolă limitrofă a orașului, pe o suprafață de 12,5 ha, cu produse insecto-fungicide, toxice pentru albine, păsări și om. 
Lucrarea se va efectua – Terestru
Locul acțiunii – În pomicola limitrofă orașului (fosta ferma 3)
Produsul folosit – Insecto-fungicide
Agregatul folosit – Tractor U 650 + mașină de stopit
Data începerii tratamentului – 02.04.2020
Data terminării tratamentului– 05.04.2020
Substanța folosită este toxică 24 de ore de la aplicare pentru albine, animale și păsări.
Vă rugăm să luați măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Audiențe Avocatul Poporului - 18 martie 2020

    Miercuri, 18 martie 2020, începând cu ora 11:00, reprezentanţii instituției Avocatul Poporului - Biroul teritorial Constanţa, vor fi prezenți, la sediul Primăriei Cernavodă pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții.
    Acordarea audiențelor este gratuită, iar pentru cererile adresate instituției Avocatul Poporului nu se percep taxe de timbru. Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiţie din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă şi cu documente justificative, în copie. Pentru programare persoanele interesate, pot suna la TEL.0241 550 544.

Detalii anunț
Anunț - Gripa aviară

Primăria orașului Cernavoda aduce la cunoștința crescătorilor de păsări domestice de pe raza localitații, existența unor focare de gripă aviară, confirmate în țările vecine și pe teritoriul țării noastre. În conformitate cu informațiile primite de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, trebuie respectate cu strictețe măsurile de profilaxie pentru prevenirea virusului în exploatațiile de păsări.
Crescătorii de păsări domestice trebuie să respecte următoarele măsuri de prevenție a bolii:
• efectuarea vaccinării la întregul efectiv de păsări vaccinabile;
• controlul permanent al circulației păsărilor în teritoriu;
• supravegherea permanentă a stării de sănătate a păsărilor și notificarea medicului veterinar zonal, în cazul apariției semnelor de boală sau a mortalităților;
• ținerea păsărilor în incinta gospodăriei;
• evitarea contactului păsărilor cu luciurile de apă – atenție la palmipede – rațe, gâște;
• respectarea condițiilor de bunăstare a păsărilor (adăpost, hrană, etc.);
• depistarea și interzicerea comercializării păsărilor în târguri, piețe, etc.;
• supravegherea permanentă a păsărilor sălbatice de pe luciurile de apă și recoltarea probelor în cazul depistării de păsări bolnave sau moarte.

Ultimele stiri
Organizarea modului de primire prin poșta electronică a cererilor, declarațiilor și documentelor doveditoare pentru acordarea beneficiilor de asistență socială pentru persoanele cu domiciliul în orașul Cernavoda

    În conformitate cu art. III din OUG nr. 30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 și a Dispoziției Primarului Nr. 153/27.03.2020, cererile, declarațiile și documentele doveditoare pentru solicitarea unor beneficii de asistență socială acordate din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale pot fi depuse prin e-mail, pentru următoarele beneficii de asistență socială: 
    a) acordarea ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, 
    b) alocația pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 
    c) ajutorul pentru încălzirea locuinței acordat în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială pentru perioada sezonului rece, aprobată prin Legea nr. 92/2012, cu modificările și completările ulterioare;
Depunerea prin poșta electronică a cererilor, declarațiilor și documentelor doveditoare pentru solicitarea beneficiilor de asistența socială, se va face astfel:
 Cererile, declarațiile și documentelor doveditoare pentru solicitarea beneficiilor se regăsesc pe site-ul web al primăriei www.primaria-cernavoda.ro - Direcții și Servicii – Asistență Socială.
 Cererile și declarațiile completate, însoțite de documentele doveditoare pentru solicitarea beneficiilor de asistență socială se transmit prin poșta electronică la adresă de e-mail das@primaria-cernavoda.ro.

 

    Astăzi, 30.03.2020, președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență ( CLSU), Liviu – Cristian Negoiță a convocat toți membrii pentru a stabili măsurile prin care se vor pune în aplicare prevederile Ordonanței Militare nr. 4/29.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, după cum urmează: 
    • Raportat la Art.2, operatorii economici de pe raza teritorială a UAT Cernavoda care comercializează alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea în condițiile dispuse prin ordonanțe militare în perioada stării de urgență vor fi înștiințați printr-o adresă asupra obligativității organizării programului de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11.00-13.00, limitând, în acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de vârstă. 
    • Raportat la Art.3, referitor la nerespectarea condițiilor de izolare la domiciliu sau de carantină, CLSU readuce la cunoștință locuitorilor orașului Cernavoda care nu respectă măsurile de izolare la domiciliu, că vor fi sancționați contravențional și vor fi obligați să intre în carantină pentru 14 zile urmând să suporte cheltuielile efectuate cu carantinarea lor. 
    • Raportat la Art.6, referitor la obligația Administrației Publice Locale de a asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și dezinfectarea periodică a lifturilor, casei scărilor și altor spații comune, Primăria orașului Cernavoda, urmează să achiziționeze în regim de urgență materialele sus menționate asigurând totodată montarea acestora la fiecare scară de bloc. Urmează, de asemenea dezinfectarea periodică a tuturor scărilor de bloc de pe raza orașului.

    În contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României și a măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, stabilite conform art. 8 din Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020, Primăria Orașului Cernavoda, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, identifică persoanele în vârstă de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. 

    Persoanele în vârstă de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, sunt rugate să sune la Direcția de Asistență Socială, pentru a furniza detalii cu privire la situație, adresă sau alte elemente sociale. 

    În vederea realizării unei evidențe operaționale, adresăm rugămintea tuturor cetățenilor orașului care au cunoștință de situația persoanelor în vârstă de peste 65 ani fără susținători sau altă formă de ajutor, să anunțe Direcția de Asistență Socială la numerele de telefon:

 0241 487 146
 0241 487 133
 0241 487 158

Ultimele comunicate de presa
MODERNIZARE STADION IDEAL - CERNAVODA

    Administrația Publică Locală a predat în această săptămână către constructor amplasamentul în vederea organizării șantierului de lucru pentru realizarea obiectivului de investiții MODERNIZARE STADION IDEAL - CERNAVODA, obiectiv în valoare de 10.595.741,18 lei. 
    Acest obiectiv de investiții se întinde pe o suprafață de 17770 mp. Modernizarea presupune atingerea unei capacități de 721 locuri ( 700 locuri pentru spectatori, 7 locuri pentru spectatori cu dizabilități precum și 14 locuri de protocol). 
    Stadionul de fotbal va fi dotat cu sistem de irigații, instalație nocturnă, pistă de atletism (3106 mp), 41 de locuri de parcare pentru autoturisme și 2 locuri special amenajate pentru autocare. 
    Construcția tribunei include funcțiuni specifice jocului de fotbal și de atletism, cu toate anexele necesare. Tribuna oficială este prevăzută cu vestiare pentru 2 echipe, ce vor fi dotate cu dușuri și grupuri sanitare pentru sportivi, cabinet medical, vestiar pentru arbitrii, spații tehnice, grupuri sanitare pentru public, spații pentru depozitare, instalație nocturnă, sistem de iluminare artificială a incintei, sistem de supraveghere video precum și sistem de sonorizare și adresare publică. 
    Accesul cu mașina la stadion se va face atât din strada Medgidiei cât și din strada Canalului iar accesul pietonal se va face din zona Parcului Central. 
    Termenul maxim de execuție al acestui obiectiv de investiții este de 18 luni.

Cernavoda îmbracă haine de sărbătoare în perioada 15-18 august 2019
de „Zilele orașului Cernavoda”

    În perioada 15-18 august, orașul Cernavoda îmbrăcă haine de sărbătoare cu ocazia manifestărilor cultural-artistice organizate de „Zilele orașului Cernavoda”. 
    Se anunță 4 zile pline de evenimente, presărate cu spectacole de dans oferite copiii talentați din ansamblul ”Mugurelul”, trupa Audeo și Trupa “Kids Dance” dar și de invitații acestora, ansambluri din toate colțurile țării, expoziție de pictură și fotogarfie, piesă de teatru, lansare de carte, Festivalului Concurs de Muzică Ușoară „Axiopolis”, festivitatea ”Nunta de aur” dar și concerte cu cei mai iubiți artiști ai momentului. 
    Pe scena special amenajată din fața Primăriei orașului Cernavodă vor urca artiști de muzică precum: Carla’s Dreams, Loredana, Elena Gheorghe, Nikos Papadopoulos, Claudia Ghicolescu, Steaua di Vreari, Trupa Hara, Arris, Deepside Deejays & Nadir, Damian Draghici, Sylvia & DJ Rynno și Trupa Cargo. Toți acești artiști vor întreține atmosfera pe parcursul celor 4 zile de sărbătoare. 
    Nu vor lipsi totodată standurile amplasate în zona centrală, standuri cu obiecte de artizanat, cu produse alimentare, nealimetare, dar și terase pentru alimentație publică. 
    Evenimentul se va încheia duminică seara cu un spectaculos foc de artificii.

Puncte de distribuție a apei potabile în zilele caniculare

    Întrucât prognozele meteorologice anunță temperaturi în creștere, primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță a dispus aplicarea planului de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei din localitate. 
    În acest context este de menționat că, potrivit informărilor emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umiditate (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unități, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. 
    Având în vedere disconfortul termic și instabilitatea atmosferică înregistrate în ultima perioadă, Primăria orașului Cernavoda va amplasa in urmatoarele zonele de interes public: Piața Trust, Piața Unirii, Primărie și Piața Columbia, puncte de distribuție a apei potabile pentru diminuarea efectelor asupra locuitorilor. 
    De asemenea, la nivelul Primăriei orașului Cernavoda este instituit serviciul de permanență prin Dispeceratul Politiei Locale, pentru comunicarea situațiilor de urgență de pe raza localității, la numarul de telefon: 0241236256.

Romana English
 
  • În perioada 02 – 03.04. 2020 se efectuează prima dezinfecție a scărilor de bloc de pe raza orașului Cernavoda ***
  • Organizarea modului de primire prin poșta electronică a cererilor, declarațiilor și documentelor doveditoare pentru acordarea beneficiilor de asistență socială pentru persoanele cu domiciliul în orașul Cernavoda
    ***
  •   ***
  • ***
  • Hotărârea nr. 2/25.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență ***
    
Descrierea site-ului Programe Delimitare, numerotare și adresă secții de votare Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 02/04/2020
nr. vizite: 897277
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
duminică, 05 aprilie 2020 17:12:51