Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Au început lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public stradal în orașul Cernavoda
                                                    

    Azi, 18.09.2018, au început lucrările aferente obiectivului de investiții ”Modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile din orașul Cernavoda”. 
    Lucrările de modernizare presupun înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu altele noi, cu LED dar și completarea cu lămpi a stâlpilor ce nu sunt în prezent echipați cu dotările corespunzătoare iluminatului public stradal. 
    Străzile ce fac obiectul proiectului sunt: str. 9 Mai, str. Anghel Saligny, str. Avram Iancu. Str. Călărași, str. Cazărmii, str. Crișan, str. Energiei, str. Saint Sebastian Sur Loire, str. Independenței, str. Mihail Sadoveanu, str. Nicolae Titulescu, Str. Ovidiu, str. Panait Cerna, str. Salciei, Pod Sf Maria, str. Dacia, str. Nicolae Bălcescu, str. Mircea Cel Bătrân și str. Medgidiei. 
    Prin modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile din orașul Cernavodă, Administrația Publică Locală urmărește realizarea următoarelor obiective:
- realizarea unui iluminat public corect orientat către utilizatori, adaptat la funcțiunile spațiului public și la ritmul orașului;
- îmbunătățirea securității și siguranței cetățenilor pe timp de noapte;
- propunerea de aparate de iluminat care respectă principiile eco-designului contribuind astfel la economisirea de resurse;
- reducerea cu 60% a cheltuielilor cu energia electrică consumată în zonele menționate și cu 100% a cheltuielilor cu mentenanța pentru perioada de garanție a lămpilor.
Astfel, prin acest proiect se vor monta un număr total de 516 corpuri de iuminat stradal și alte 19 console pe lângă cele existente.

De interes
Oprire alimentare cu energie electrică

Enel-Distribuție Dobrogea SA anunță locuitorii orașului Cernavoda din Cartierul Zona Sere și cartierul Victoriei că, pentru efectuarea lucrărilor de REALIZARE PRIZĂ DE PĂMÂNT ȘI COBORÂRE LA PP BORNA 2, în data de 14/09/2018 în intervalul orar 9:00-17:00 se va opri alimentarea cu energie electrică.

Detalii anunț
Repornire Unitatea 2 - CNE Cernavoda

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost reconectată la Sistemul Energetic Național în noaptea de 8 spre 9 septembrie 2018.
Reamintim că Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost oprită în data de 05/09/2018, ora 15:00, în vederea efectuării unor lucrări de reparație la podul Mașinii de Încărcat/Descărcat (MID), lucrări care se pot realiza, în conformitate cu procedurile specifice, numai cu reactorul în stare oprită.
Oprirea controlată și realizarea lucrărilor s-au realizat în deplină siguranță, potrivit procedurilor aferente ale centralei.

Unitatea 2 a CNE Cernavoda va fi oprită controlat

SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavoda va fi oprită controlat în data de 05.09.2018, ora 15:00, în vederea efectuării unor lucrări de reparație la podul Mașinii de Încărcat/Descărcat combustibil (“MID”). 
Estimăm că durata opririi controlate va fi de 72 de ore.
Oprirea controlată și realizarea lucrărilor se vor efectua în deplină siguranță și în conformitate cu procedurile specifice ale centralei. SNN va transmite comunicat de presa la finalizarea lucrărilor și reconectarea Unitații 2 CNE Cernavoda la Sistemul Energetic Național.

 

Ultimele stiri
Școala, locul în care se construieşte viitorul, de astăzi vă aşteaptă!

Administrația Publică Locală sprijină părinții și actul educațional motiv pentru care investește an de an în educație pentru a asigura baza materială necesară pentru desfășurarea cursurilor în condiții optime și pentru a garanta un viitor performant.
Cu acest prilej, vă doresc mult succes în noul an școlar ce reprezintă o bucurie şi o provocare pentru fiecare dintre noi în ceea ce priveşte competiţia, cunoaşterea, disciplina, munca, încrederea dar și speranța.

Succes tuturor!

 

    Vă informăm că în data de 04/09/2018, începând cu ora 21:00, Primăria orașului Cernavoda va aplica tratamente în interiorul localității pentru combaterea insectelor de disconfort - adulți (țânțari).
Durata tratamentului este de cca. 4 ore.
Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.
Pe perioada de aplicare a tratamentului se recomandă evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelorcu afecțiuni respiratorii .

CAMPANIA DE STRÎNGERE ALIMENTE, ÎMBRĂCĂMINTE, ÎNCĂLȚĂMIMTE, RECHIZITE, OBIECTE DE IGIENĂ PERSONALĂ

În perioada 28/08/2018 - 30/09/2018, vă invităm să ne fiți parteneri în CAMPANIA DE STRÎNGERE ALIMENTE, ÎMBRĂCĂMINTE, ÎNCĂLȚĂMIMTE, RECHIZITE, OBIECTE DE IGIENĂ PERSONALĂ, campanie pentru ajutorarea familiilor rămase fără un acoperiș deasupra capului în urma incendiului izbucnit în data de 27/08/2018 și care a mistuit un ansamblu de locuințe din orașul Cernavoda.
Vă puteți alătura campaniei noastre donând haine, sau încălțăminte în condiții îngrijite, alimente neperisabile, produse de curățenie și de igienă personală, rechizite, etc. care vor fi distribuite unui număr de aprox. 50 familii.
Toți cei ce doresc să facă astfel de donații, le pot aduce la sediul Direcției Asistență Socială situat pe str. Dacia nr. 5, sau pot apela la numărul de telefon 0241/487146 pentru ca voluntarii să vină să preia donațiile.

Ultimele comunicate de presa
Cultura Hamangia valorificată la nivel internațional

    În data de 12.10.2017 a avut loc sedință extraordinară a Consiliului local Cernavodă în vederea aprobării a două proiecte de hotărâre, respectiv aprobarea documentației în faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici, dar și proiectul de hotărâre privind aprobarea cofinanțării din bugetul local, ambele pentru proiectul „Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe” –(„Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”) 
    Ambele proiecte de hotărâre au trecut de votul consilierilor PNL, PMP și M10 , singurii ce au conștientizat importanța deosebită pe care o are atragerea unei finanțări de 700.000 EURO, prin care se pune în valoare orașul Cernavoda, cultura Hamangia – statuetele Gânditorul și perechea sa, precum și importanța valorificării acestor vestigii pe termen lung. 
  

Citește întregul comunicat de presă
Festivalul Dunării la Cernavoda

    În perioada 28-30 iulie are loc la Cernavoda prima ediție a ‚Festivalului Dunării’, eveniment organizat cu scopul de a promova turismul de pe malul dobrogean al Dunării - al doilea fluviu din Europa ca mărime ce are afluenți în 4 capitale europene (Bratislava, Belgrad, Viena și Budapesta) și traversează 10 țări . 
    La acest festival au confirmat participarea aproximativ 50 de persoane: jurnaliști, bloggeri, agenți de turism dar și invitați speciali din țară și străinatate. Pe parcursul celor 3 zile, invitații vor vizita obiectivele turistice din orașul Cernavoda și vecinătatea acestuia, astfel că: 
    - Vineri, 28.07.2017 se va vizita Centrul Național de Informare și promovare Turistică Cernavodă, muzeul Axiopolis, iar în ultima parte a zilei oaspeții vor vizita Muzeul de Artă din Comuna Topalu. 
    - Cea de-a doua zi a festivalului , sâmbătă 29.07.2017, va debuta cu o conferință în cadrul căreia se vor dezbate subiecte legate de turism, posibilitatea de dezvoltare a acestuia în orașul Cernavodă, dar și modalități de conservare a patrimoniului local. Conferința va avea loc la Casa de Cultură a orașului Cernavodă. Ulterior se vor vizita așezăminte ale cultelor religioase ce reprezintă deopotrivă monumente istorice ale orașului, precum „Biserica Sfinții Constantin și Elena” dar și Geamia Cultului Musulman din oraș, urmând apoi deplasarea către Capidava unde va avea loc deschiderea celei de-a XXVIII-a ediție a ATLANTYKRON-ului – Insula Viitorului (Academia de Vară pentru Tineret, Știință Viitorologie și Science Fiction) 
    - Ultima zi a festivalului, este dedicată vizitării podului Anghel Saligny, o adevărată capodoperă a acestei zone, dar și a României. 
    Prin această acțiune, reprezentanții conducerii locale Cernavoda doresc să evidențieze faptul că orașul Cernavoda și această zona reprezintă un adevărat rezervor de resurse naturale ce așteaptă să fie utilizate în mod eficient și constructiv în promovarea turistică a zonei, în țară și în străinătate.

Cernavoda, 25 iulie 2017

Unitatea 2 CNE Cernavoda reconectata la SEN

    SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost sincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata de 23 iulie 2017.
Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la SEN ca urmare a aparitiei unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei in data de 22 iulie 2017.
In prezent, Unitatea 2 a CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala. 
    Aparitia unor tranzienti la partea clasica a centralei si lucrarile de remediere a soft-ului nu implica niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător, sistemele centralei funcționand in conformitate cu proiectul.
Cernavoda, 24 iulie 2017

Comunicatul de presă al SNN
Romana English
 
  • Au început lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public stradal în orașul Cernavoda
                                                        
    ***
  • Școala, locul în care se construieşte viitorul, de astăzi vă aşteaptă! ***
  •   ***
  • CAMPANIA DE STRÎNGERE ALIMENTE, ÎMBRĂCĂMINTE, ÎNCĂLȚĂMIMTE, RECHIZITE, OBIECTE DE IGIENĂ PERSONALĂ ***
  • MĂSURI PREVENIRE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 18/09/2018
nr. vizite: 700855
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
miercuri, 19 septembrie 2018 06:00:41