Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
În perioada 28 ianuarie- 28 februarie 2020 se primesc dosare pentru locuințele ANL

    Primăria orașului Cernavoda vă face cunoscut faptul că în perioada 28 ianuarie -28 februarie 2020 la Centrul de Informare pentru Cetățeni se primesc cereri pentru locuințe de tip ANL în vederea întocmirii listei de priorități. 
    Cererile, completate conform modelului aprobat prin HCL 232/2016, anexa 4, vor fi însoțite de următoarele documente:
1. Dosar cu şină;
2. Cerere – formular;
3. Copii ale actelor de identitate ale tuturor membrilor familiei;
4. Alte acte de stare civilă- certificat de naştere, de căsătorie, de deces;
5. Contractul de închiriere/ vânzare-cumpărare al părinţilor pentru solicitanţii care locuiesc împreună cu aceştia (în copie), incluziv copii de pe actele de identitate ale tuturor persoanelor care locuiesc la acea adresă;
6. Contractul de închiriere/subînchiriere pentru domiciliul actual al solicitantului valabil pentru anul în curs înregistrat la ANAF - punct de lucru Medgidia (va fi depus doar de către titularul cererii, care este chiriaş în spaţiu locativ privat, în copie);
7. Declarație pe proprie răspundere a solicitantului din care să rezulte suprafaţa utilă a imobilului, în care este tolerat împreună cu familia, și numărul persoanelor care locuiesc efectiv la acea adresă (se va depune în cazul în care solicitantul şi membrii familiei sale sunt toleraţi într-un imobil); Declarația va cuprinde acordul solicitantului de a se efectua anchetă socială la adresa la care locuiește; 
8. Certificate medicale care să ateste gradul de invaliditate cu/ fără însoțitor

Citește anunțul complet

De interes
Anunț Registrul Agricol - Situația actualizată a focarelor confirmate de gripă aviară înalt patogenă ( HPAI) la nivel național și european

    Vă aducem la cunoștință situația actualizată a focarelor confirmate de gripa aviară înalt patogenă (HPAI), la nivel național și european:
- România – în data de 14.01.2020 a fost confirmat un focar la o fermă de găini ouătoare din localitatea Sieni, județ Maramureș;
- Slovacia – un focar la păsări domestic într-o gospodărie nonprofesională din localitatea Zbehy, zona Nitra;
- Ungaria – un focar la o fermă de curcani din localitatea Acs, regiunea Komarom-Esztergom; 
    Având în vedere acest context epidemiologic și faptul că suntem în zonă cu risc crescut de apariție a gripei aviare, se impune menținerea stării de vigilență cu respectarea strictă condițiilor de biosecuritate.

Anunț - Măsuri ce se impun pentru prevenirea introducerii virusului gripei aviare pe teritoriul României 

    Având în vedere faptul că pe teritoriul Poloniei situația evoluției gripei aviare înalt patogene (HPAI) este una îngrijorătoare, se impun o serie de măsuri de biosecuritate ce trebuie obligatoriu respectate  pentru prevenirea introducerii virusului gripei aviare pe teritoriul României, respectiv:
- Păsările vor fi menținute în interiorul curților, fără a fi lăsate libere;
- Se va avea în vedere limitarea perimetrului din interiorul curții la care au acces;
- Hrănirea păsărilor se va face în spații închise sau acoperite la care nu au acces păsările sălbatice;
- Furajul folosit va fi depozitat în spații închise;
- Interzicerea accesului palmipedelor (rațe, gâște) la amenajări hidrologice;
- Separarea palmipedelor în alt adăpost față de restul păsărilor;
- Orice modificare în statusul de sănătate al păsărilor va fi notificată în regim de urgență medicului veterinar de liberă practică concesionar.

Citește anunțul complet aici

ANUNȚ Locuințe ANL
Primăria orașului Cernavoda vă face cunoscut faptul că în perioada 28 ianuarie-28 februarie 2020 se primesc cereri pentru locuințe de tip ANL, în vederea întocmirii listei de priorități.
Documente necesare
Ultimele stiri
Ziua Culturii sărbătorită la Cernavoda

    Astăzi, 15 ianuarie sărbătorim împreună ziua marelui poet român Mihai Eminescu. Această zi importantă ce răsună în inimile tuturor românilor datorită romantismului regăsit în operele sale cunoscute atât la nivel național cât și internațional, a fost declarată în anul 2010 ”Ziua Culturii Naționale”. 
    Pentru a marca dubla însemnătatea a acestei zile, Administrația Publică Locală invită toți cernavodenii în sala de spectacole a Casei de Cultură I. D. Chirescu Cernavoda azi,15 ianuarie 2020, de la orele 19:00 la un spectacol inedit de Operă și Balet.   
  De asemenea, tinerii actori ai Casei de Cultură au pregătit un moment special pentru a scoate în evidență ziua marelui poet, Mihai Eminescu.
Intrarea este liberă!

Ultimele două zile de distracție pe gheață la Cernavoda
    Cernavodenii iubitori ai patinajului mai au la dispoziţie doar două zile pentru a se distra pe gheaţă. Miercuri, 15 ianuarie, este ultima zi de funcţionare a patinoarului amplasat în fața Primăriei orașului Cernavoda. 
    Astfel, cei care nu au apucat să se bucure de acest minunat sport în aer liber precum și cei ce încă doresc să patineze sunt așteptați să profite de aceste zile. Accesul pe patinoar este gratuit! 
    Reamintim faptul că, în anul 2019 Societatea Națională ”NUCLEARELECTRICA” S.A a acordat Administrației Publice Locale o sponsorizare în valoare de 250.000 lei pentru închirierea, amenajarea, punerea și menținerea în funcțiune a patinoarului pe perioada sărbătorilor de iarnă.
Primul exercițiu de alarmare publică "Miercurea Sirenelor" din anul 2020  se va desfășura pe  8 ianuarie

    În prima zi de miercuri a fiecărei luni se desfașoară la nivel național exercitiul de alarmare " Miercurea sirenelor", care este destinat testării mijloacelor tehnice existente pe plan local. Acest exercițiu are ca scop și îmbunățățirea timpului de reacție al autorității locale, în situații speciale de urgență. Sirenele vor emite semnalul "alarmă la dezastre " și anume 16 semnale acustice a câte o secundă ,cu 5 secunde pauză între ele. 
    Având în vedere faptul că prima zi de miercuri din luna ianuarie a anului 2020 este zi liberă legală, exercițiul de alarmare publică "Miercurea Sirenelor" se va desfășura în data de 08.01.2020.
    Locuitorii orașului sunt rugați să nu intre în panică! 
Prin modul de acționare a sirenelor există posibilitatea de a creea disconfort în spațiul public, motiv pentru care vă asigurăm ca astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. 
    Vă mulțumim pentru înțelegere!

Ultimele comunicate de presa
Cernavoda îmbracă haine de sărbătoare în perioada 15-18 august 2019
de „Zilele orașului Cernavoda”

    În perioada 15-18 august, orașul Cernavoda îmbrăcă haine de sărbătoare cu ocazia manifestărilor cultural-artistice organizate de „Zilele orașului Cernavoda”. 
    Se anunță 4 zile pline de evenimente, presărate cu spectacole de dans oferite copiii talentați din ansamblul ”Mugurelul”, trupa Audeo și Trupa “Kids Dance” dar și de invitații acestora, ansambluri din toate colțurile țării, expoziție de pictură și fotogarfie, piesă de teatru, lansare de carte, Festivalului Concurs de Muzică Ușoară „Axiopolis”, festivitatea ”Nunta de aur” dar și concerte cu cei mai iubiți artiști ai momentului. 
    Pe scena special amenajată din fața Primăriei orașului Cernavodă vor urca artiști de muzică precum: Carla’s Dreams, Loredana, Elena Gheorghe, Nikos Papadopoulos, Claudia Ghicolescu, Steaua di Vreari, Trupa Hara, Arris, Deepside Deejays & Nadir, Damian Draghici, Sylvia & DJ Rynno și Trupa Cargo. Toți acești artiști vor întreține atmosfera pe parcursul celor 4 zile de sărbătoare. 
    Nu vor lipsi totodată standurile amplasate în zona centrală, standuri cu obiecte de artizanat, cu produse alimentare, nealimetare, dar și terase pentru alimentație publică. 
    Evenimentul se va încheia duminică seara cu un spectaculos foc de artificii.

Puncte de distribuție a apei potabile în zilele caniculare

    Întrucât prognozele meteorologice anunță temperaturi în creștere, primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță a dispus aplicarea planului de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei din localitate. 
    În acest context este de menționat că, potrivit informărilor emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umiditate (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unități, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. 
    Având în vedere disconfortul termic și instabilitatea atmosferică înregistrate în ultima perioadă, Primăria orașului Cernavoda va amplasa in urmatoarele zonele de interes public: Piața Trust, Piața Unirii, Primărie și Piața Columbia, puncte de distribuție a apei potabile pentru diminuarea efectelor asupra locuitorilor. 
    De asemenea, la nivelul Primăriei orașului Cernavoda este instituit serviciul de permanență prin Dispeceratul Politiei Locale, pentru comunicarea situațiilor de urgență de pe raza localității, la numarul de telefon: 0241236256.

  Festivalul internațional de muzică corală ”I.D. Chirescu” Cernavoda

    Primăria orașului Cernavoda organizează în perioada 24-25 noiembrie 2018 cea de-a XXXVII-a ediție a ”Festivalului internațional de muzică corală I.D. Chirescu” 
    Festival cu tradiție, organizat în memoria maestrului muzicii corale, a dirijorului și compozitorului Ioan.D. Chirescu, acesta reunește an de an la Cernavoda ansambluri corale cunoscute din țară și străinătate. 
    Festivalul se va desfășura în două secțiuni: cea laică și cea religioasă. Secțiunea laică se va desfășura la sala de spectacole a Casei de Cultură I.D. Chirescu, sâmbătă 24 noiembrie începând cu ora 16:00, iar cea religioasă, la Biserica “Sf. Împărați Constantin și Elena”, duminică 25 noimebrie, de la orele 16:00. La această ediție, aproximativ 12 ansambluri corale din România și Bulgaria vor încânta inimile cernavodenilor pe parcursul celor două zile, astfel: 
    Sâmbătă, 24 Noiembrie, orele 16.00, Secţiunea laică (Casa de Cultură)
• Corul “I.D.CHIRESCU”, Cernavodă - Dirijor: Preot Manuel Bălănică
• Corul de cameră“PRELUDIU”, Bucureşti - Dirijor: Voicu Enăchescu
• Corul de cameră “PASTORALA”, Focşani - Dirijor: Prof. Dumitru Săndulachi
• Corul mixt “TRISON”, Brăila- Dirijori: Marcica şi Ştefan Lupu
• Corul mixt “PLAI ÎNTORSUREAN”, Întorsura Buzăului - Dirijor: Tatiana Teacă
• Corul mixt “CAMERATA DANUBII”, Călăraşi- Dirijor: Diana Vieru Burlescu
• Corul mixt “SEDYANKA”, Silistra, Rep. Bulgaria- Dirijor: Lidia Kuleva
• Corul mixt “Preot ION IONESCU”, Topoloveni, jud. Argeş- Dirijor: preot Ion Isăroiu
• Corul de cameră “VOCES”, Oradea, jud. Bihor- Dirijor: lect.univ Carmen Rus
• Corul mixt “SFINŢII APOSTOLI PETRU ŞI PAVEL”, Alba- Dirijor: Preot Paroh Antonio Cristian Motora
• Ansamblul “PATOS” Bucureşti- Dirijor: Petre Ştefănescu
• Corala Bărbătească “ARMONIA” Arhiepiscopia Tomisului - Dirijor: Arhid.Lect. Dr. Iulian Dumitru 
    Duminică, 25 Noiembrie, orele 16.00, Secţiunea religioasă (Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena)

• Corul de copii “DANUBIUS”, Cernavodă- Dirijor: Lucreţia Marinescu
• Corul “I.D.CHIRESCU”, Cernavodă - Dirijor: Manuel Bălănică
• Corala Bărbătească “ARMONIA” Arhiepiscopia Tomisului - Dirijor: Arhid.Lect. Dr. Iulian Dumitru
• Corul mixt “SEDYANKA” - Silistra, Bulgaria - Dirijor: Lidia Kuleva
• Corul de cameră “VOCES” Oradea, jud. Bihor - Dirijor: lect.univ Carmen Rus
• Corul “Bâlea Boar” al Bisericii Ortodoxe “Adormirea Maicii Domnului”, Hunedoara Dirijor: prof.univ. dr. Simion Maria
• Corul mixt “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, Alba - Dirijor: Preot Paroh Antonio Cristian Motora
Această frumoasă manifestare artistică aduce de 37 de ani bucurie și pace sufletească în inimile iubitorilor de muzică corală întrucât reunește la Cernavoda atât grupuri vocale cât și pesonalități marcante ale muzicii corale românești, compozitori, dirijori, muzicologi dar și profesori universitari.
Romana English
 
  • În perioada 28 ianuarie- 28 februarie 2020 se primesc dosare pentru locuințele ANL ***
  • Ziua Culturii sărbătorită la Cernavoda ***
  • Ultimele două zile de distracție pe gheață la Cernavoda ***
  • Primul exercițiu de alarmare publică "Miercurea Sirenelor" din anul 2020  se va desfășura pe  8 ianuarie ***
  •   ***
    
Descrierea site-ului Programe Delimitare, numerotare și adresă secții de votare Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 28/01/2020
nr. vizite: 875516
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
miercuri, 29 ianuarie 2020 00:31:07