Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Primăria Cernavoda va dota Spitalulul Orășenesc cu computer tomograf

    Potrivit notificărilor primite de la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, (Brăila), proiectul cu finanțare europeană “Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orasenesc Cernavoda”, proiect în valoare de 1.600.000 euro a trecut cu brio atât de etapa de verificare administrativă și a eligibilității cât și de etapa de evaluare tehnico-financiară, următorul pas, cel mai asteptat, fiind semnarea efectivă a contractului de finanțare în perioada următoare. 
    Proiectul “Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orașenesc Cernavoda” a fost depus de Primăria orașului Cernavoda pe data de 20 decembrie 2018, pentru a obtine finantare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8 - ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, Prioritatea de Investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunitati”, Operațiunea A – Ambulatorii. 
    Prin acest proiect Administrația Publică Locală urmărește îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite cernavodenilor dar și pacienților din localitățile limtrofe și presupune achiziționarea unor echipamente de ultimă generație pentru specialitățile medicale din structura Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Cernavodă (Computer tomograf, Electrocardiograf, Ecograf 4D, Ecograf Doppler, Doppler Transcranial, Defibrilator, Analizor automat biochimie, Electrocauter, Audiometru, Autoclav, etc.) 
    Contribuția Administrației Publice Locale în acest proiect este de 2%, bani de la bugetul local al orașului.

De interes
ANUNŢ - privind organizarea interviului candidaţilor înscriși în lista lungă în procesul privind selecţia unui număr de 3 membri în Consiliul de Administraţie al SC UTILITĂȚI PUBLICE-GOSPODĂRIA COMUNALĂ S.R.L.

I. Organizare
Interviul va avea loc în data de 26.08.2019, începând cu ora 13,00 la sediul Primăriei oraşului Cernavoda din str.Ovidiu, nr. 11, sala de şedinţe.
II. Planul de desfăşurare a interviului
In cadrul interviului vor fi evaluate după cum urmează:
a. Analiza declaraţiei de intenţie
Capacitatea de planificare strategică: max. 50 puncte
1. Măsuri strategice și acţiuni prioritare - max 25 puncte
2. Viziune privind organizarea și funcţionarea SC UTILITĂȚI PUBLICE-GOSPODĂRIA COMUNALĂ S.R.L.- max. 25 puncte
b. Criterii de evaluare personala a candidatului: max. 50 puncte
1. Sa deţină cunoştinţe privind specificul și complexitatea activității societăţii comerciale: max. 10 puncte
2. Gândire strategică: max. 10 puncte
3. Capacitate de analiză și sinteză: max. 10 puncte
4. Capacitate de luare a deciziei: max 10 puncte
5. Capacitatea de a gestiona situaţiile dificile sau complexe: max. 10 puncte
III. Promovarea interviului:
Obţinerea unui minim de 70 puncte.
IV. Modalitatea de comunicare a planului de interviu:
Prin afişare la locul desfăşurării interviului si pe site-ul autoritatii tutelare.
Comisia de selecţie:
Preşedinte: ȘERIF CÎRJALI
Membri: MARIAN IORDACHE
PRESADĂ SIMONA
UNGUREANU DOREL
HEMEȘ GHEORGHE-VIRGIL

Anunț Registrul Agricol - În atenția producătorilor agricoli

    Vă aducem la cunoștință că producătorii agricoli pot solicita emiterea unui aviz de forță majoră, în cazul în care aceștia au încheiat contracte pentru recolta anului 2019 și nu vor putea să livreze produsele agricole în cantitatea și la calitatea contractată. 
    Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța are competența exclusivă de a elibera aceste avize de forță majoră, pe raza județului Constanța. Ele pot fi solicitate Direcției Juridice și Arbitraj din cadrul C.C.I.N.A. Constanța. 
    Prezentarea unui aviz de forță majoră partenerului contractual, justifică imposibilitatea livrării cantității contractate și înlătură răspunderea nerespectării conractului.

Informații suplimentare puteți obține la telefon – 0241/619 854.

Anunț - 21 AUGUST 2019 audiențe Avocatul Poporului la Cernavoda

În data de 21 august reprezentanții Avocatului Poporului - Biroul teritorial Constanța, vor fi prezenți în Cernavoda la sediul primăriei pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primii petiții.
Activitatea se va desfășura la sediul Primăriei Cernavoda, începând cu ora 11:00.
Acordarea audiențelor este gratuită. Pentru primirea în audiență este necesară programarea la tel: 0241550544 sau la sediul primăriei.

Ultimele stiri
Anunț

    În data de 13.08.2019, Primăria orașului Cernavoda va aplica tratamente în interiorul orașului pentru combaterea insectelor de disconfort – adulți
( țânțari) începând cu ora 21:00.
Durata tratamentului este de circa 4 ore.
Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.
Se recomandă pe perioada de aplicare a tratamentului evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.

A fost aprobată lista de priorități în vederea închirierii locuințelor libere realizate prin  ”Programul de construire locuințe pentru tineret ANL” situate pe raza teritorială a orașului Cernavoda

    Consiliul Local Cernavoda a aprobat în ședința din data de 31.07.2019 lista de priorități în vederea închirierii locuințelor libere realizate prin  ”Programul de construire locuințe pentru tineret ANL” situate pe raza teritorială a orașului Cernavoda. 
    Contestațiile cu privire la stabilirea accesului la locuințe, precum și la acordarea priorițăților în soluționarea cererilor ce se vor depune la Centrul de Informare Cetățeni în termen de 7 zile de la  afișarea acestora.

Detalii anunț - Tabel listă de priorițăți
Lista solicitanților care au depus dosare pentru repartizare locuință ANL
Criteriile ce au stat la baza stabilirii ordinii de prioritate -  HCL NR. 20/15.02.2017
HCL Nr. 177 din 31.07.2019

Data afișării: 05 august 2019

FESTIVALUL CONCURS DE INTERPRETARE MUZICĂ
UȘOARĂ „AXIOPOLIS” CERNAVODA, EDIŢIA a XI – a

    Primăria Oraşului Cernavoda organizează, în  data de 16 August 2019, la sala Casei de Cultură ” I.D. Chirescu” Cernavodă, cea de a XI -a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară ”AXIOPOLIS”. 
    Scopul acestui festival, ce se va desfăşura în cadrul manifestărilor cultural-artistice organizate cu ocazia sărbătoririi “Zilelor Oraşului Cernavoda”, este descoperirea şi promovarea tinerelor talente, atât din Dobrogea, cât şi din întreaga ţară. Totodată, evenimentul este o tradiţie locală, menită să promoveze oraşul Cernavodă şi Dobrogea, prin intermediul muzicii uşoare.
Evenimentul se va desfăşura în două etape:
• Preselecţia concurenţilor, în data de 16 august 2019, între orele 10:30-12:30, la sala Casei de Cultură Cernavodă;
• Concursul de interpretare, în data de 16 august 2019, la sala Casei de Cultură Cernavodă, între orele 14:00-18:00.
• Gala laureaţilor va avea loc pe data de 16 August 2019, orele 18:00, pe scena amplasată în faţa primăriei.
  Înscrierile se fac pană la data de 10 august 2019, la adresa Casei de Cultură “I.D.Chirescu” Cernavoda, str. Ovidiu nr.11, tel. 0241/487.140/ 0723657886, sau E-mail: cultura@primaria-cernavoda.ro, completând formularele de înscriere. 

    Regulament festival
    Fișă de participare

Ultimele comunicate de presa
Cernavoda îmbracă haine de sărbătoare în perioada 15-18 august 2019
de „Zilele orașului Cernavoda”

    În perioada 15-18 august, orașul Cernavoda îmbrăcă haine de sărbătoare cu ocazia manifestărilor cultural-artistice organizate de „Zilele orașului Cernavoda”. 
    Se anunță 4 zile pline de evenimente, presărate cu spectacole de dans oferite copiii talentați din ansamblul ”Mugurelul”, trupa Audeo și Trupa “Kids Dance” dar și de invitații acestora, ansambluri din toate colțurile țării, expoziție de pictură și fotogarfie, piesă de teatru, lansare de carte, Festivalului Concurs de Muzică Ușoară „Axiopolis”, festivitatea ”Nunta de aur” dar și concerte cu cei mai iubiți artiști ai momentului. 
    Pe scena special amenajată din fața Primăriei orașului Cernavodă vor urca artiști de muzică precum: Carla’s Dreams, Loredana, Elena Gheorghe, Nikos Papadopoulos, Claudia Ghicolescu, Steaua di Vreari, Trupa Hara, Arris, Deepside Deejays & Nadir, Damian Draghici, Sylvia & DJ Rynno și Trupa Cargo. Toți acești artiști vor întreține atmosfera pe parcursul celor 4 zile de sărbătoare. 
    Nu vor lipsi totodată standurile amplasate în zona centrală, standuri cu obiecte de artizanat, cu produse alimentare, nealimetare, dar și terase pentru alimentație publică. 
    Evenimentul se va încheia duminică seara cu un spectaculos foc de artificii.

Puncte de distribuție a apei potabile în zilele caniculare

    Întrucât prognozele meteorologice anunță temperaturi în creștere, primarul orașului Cernavoda, Liviu-Cristian Negoiță a dispus aplicarea planului de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei din localitate. 
    În acest context este de menționat că, potrivit informărilor emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umiditate (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unități, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. 
    Având în vedere disconfortul termic și instabilitatea atmosferică înregistrate în ultima perioadă, Primăria orașului Cernavoda va amplasa in urmatoarele zonele de interes public: Piața Trust, Piața Unirii, Primărie și Piața Columbia, puncte de distribuție a apei potabile pentru diminuarea efectelor asupra locuitorilor. 
    De asemenea, la nivelul Primăriei orașului Cernavoda este instituit serviciul de permanență prin Dispeceratul Politiei Locale, pentru comunicarea situațiilor de urgență de pe raza localității, la numarul de telefon: 0241236256.

  Festivalul internațional de muzică corală ”I.D. Chirescu” Cernavoda

    Primăria orașului Cernavoda organizează în perioada 24-25 noiembrie 2018 cea de-a XXXVII-a ediție a ”Festivalului internațional de muzică corală I.D. Chirescu” 
    Festival cu tradiție, organizat în memoria maestrului muzicii corale, a dirijorului și compozitorului Ioan.D. Chirescu, acesta reunește an de an la Cernavoda ansambluri corale cunoscute din țară și străinătate. 
    Festivalul se va desfășura în două secțiuni: cea laică și cea religioasă. Secțiunea laică se va desfășura la sala de spectacole a Casei de Cultură I.D. Chirescu, sâmbătă 24 noiembrie începând cu ora 16:00, iar cea religioasă, la Biserica “Sf. Împărați Constantin și Elena”, duminică 25 noimebrie, de la orele 16:00. La această ediție, aproximativ 12 ansambluri corale din România și Bulgaria vor încânta inimile cernavodenilor pe parcursul celor două zile, astfel: 
    Sâmbătă, 24 Noiembrie, orele 16.00, Secţiunea laică (Casa de Cultură)
• Corul “I.D.CHIRESCU”, Cernavodă - Dirijor: Preot Manuel Bălănică
• Corul de cameră“PRELUDIU”, Bucureşti - Dirijor: Voicu Enăchescu
• Corul de cameră “PASTORALA”, Focşani - Dirijor: Prof. Dumitru Săndulachi
• Corul mixt “TRISON”, Brăila- Dirijori: Marcica şi Ştefan Lupu
• Corul mixt “PLAI ÎNTORSUREAN”, Întorsura Buzăului - Dirijor: Tatiana Teacă
• Corul mixt “CAMERATA DANUBII”, Călăraşi- Dirijor: Diana Vieru Burlescu
• Corul mixt “SEDYANKA”, Silistra, Rep. Bulgaria- Dirijor: Lidia Kuleva
• Corul mixt “Preot ION IONESCU”, Topoloveni, jud. Argeş- Dirijor: preot Ion Isăroiu
• Corul de cameră “VOCES”, Oradea, jud. Bihor- Dirijor: lect.univ Carmen Rus
• Corul mixt “SFINŢII APOSTOLI PETRU ŞI PAVEL”, Alba- Dirijor: Preot Paroh Antonio Cristian Motora
• Ansamblul “PATOS” Bucureşti- Dirijor: Petre Ştefănescu
• Corala Bărbătească “ARMONIA” Arhiepiscopia Tomisului - Dirijor: Arhid.Lect. Dr. Iulian Dumitru 
    Duminică, 25 Noiembrie, orele 16.00, Secţiunea religioasă (Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena)

• Corul de copii “DANUBIUS”, Cernavodă- Dirijor: Lucreţia Marinescu
• Corul “I.D.CHIRESCU”, Cernavodă - Dirijor: Manuel Bălănică
• Corala Bărbătească “ARMONIA” Arhiepiscopia Tomisului - Dirijor: Arhid.Lect. Dr. Iulian Dumitru
• Corul mixt “SEDYANKA” - Silistra, Bulgaria - Dirijor: Lidia Kuleva
• Corul de cameră “VOCES” Oradea, jud. Bihor - Dirijor: lect.univ Carmen Rus
• Corul “Bâlea Boar” al Bisericii Ortodoxe “Adormirea Maicii Domnului”, Hunedoara Dirijor: prof.univ. dr. Simion Maria
• Corul mixt “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, Alba - Dirijor: Preot Paroh Antonio Cristian Motora
Această frumoasă manifestare artistică aduce de 37 de ani bucurie și pace sufletească în inimile iubitorilor de muzică corală întrucât reunește la Cernavoda atât grupuri vocale cât și pesonalități marcante ale muzicii corale românești, compozitori, dirijori, muzicologi dar și profesori universitari.
Romana English
 
 • Primăria Cernavoda va dota Spitalulul Orășenesc cu computer tomograf
  ***
 • Anunț ***
 • A fost aprobată lista de priorități în vederea închirierii locuințelor libere realizate prin  ”Programul de construire locuințe pentru tineret ANL” situate pe raza teritorială a orașului Cernavoda ***
 • FESTIVALUL CONCURS DE INTERPRETARE MUZICĂ
  UȘOARĂ „AXIOPOLIS” CERNAVODA, EDIŢIA a XI – a
  ***
 • Primăria Cernavoda premiază iubirea de zilele orașului ***
    
Descrierea site-ului Programe Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/08/2019
nr. vizite: 829931
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
duminică, 25 august 2019 07:48:28