Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
Locuințe noi pentru 52 de familii din orașul Cernavoda 

    Începând de astăzi, 24 martie 2017, 52 de familii din orașul Cernavoda au o locuință nouă. Spațiile locative sunt situate în strada Salciei din Cernavoda, în fostul cămin de nefamiliști, construcție ce a fost reabilitată, recompartimentată și amenajată ca bloc de locuințe. Clădirea cuprinde un număr de 9 garsoniere și 45 de apartamente, cu baie proprie. 
    Începând cu ora 9:30, în sala Casei de cultură I.D. Chirescu, beneficiarii de locuințe sociale repartizate prin HCL nr. 43/2017 au semnat atât contractele de închiriere pentru noile locuințe, cât și contractele pentru furnizarea serviciilor de termoficare și colectare a gunoiului menajer. 
    Noii locatari, împreună cu primarul orașului, dl. Liviu-Cristian Negoiță, viceprimarul orașului dl. Cîrjali Șerif și alți reprezentanți ai administrației publice locale, s-au deplasat la blocul de locuințe, unde, după inaugurare, au intrat în posesia apartamentelor în care se vor putea muta începând chiar de astăzi.

Cernavoda, 24 martie 2017

De interes
ANUNȚ PUBLIC privind consultarea propunerilor preliminare ”ELABORARE PUZ - INTRODUCERE TEREN ÎN INTRAVILAN - ZONA TURISM ȘI LOCUIRE”

    Publicul este invitat să participe la elaborarea propunerilor, a alternativelor și opțiunilor preferate, astfel încât să fie preîntâmpinate eventuale dezacorduri sau contestări;
    Publicul poate transmite comentarii, observații și propuneri cu privire la elaborarea documentației de urbanism în maxim 25 zile de la data afișării prezentului anunț.
    Detalii anunț AICI

ANUNȚ ORGANIZARE LICITAȚIE PUBLICĂ

Primăria orașului Cernavoda organizează în data de 10 aprilie 2017, ora 10:00, în sala de ședințe a Consiliului local, licitație publică deschisă în vederea închirierii unor spații comerciale și prestări servicii în Piața Unirii și Piața Trust.
Detalii anunț
AICI

ANUNȚ PUBLIC - intenție de elaborare ”elaborare PUZ - introducere teren în intravilan - zona turism și locuire”

Argumentare: Prin elaborarea documentației de urbanism se stabilesc prioritățile de intervenție și reglementările în domeniul urbanismului ce urmează să fie aplicate în utilizarea terenurilor și construcțiilor din zona studiată.
Detalii anunț

Ultimele stiri
Depunerea dosarelor pentru locuințe de tip ANL

Primăria orașului Cernavoda anunță că în perioada 15 martie -15 aprilie 2017 se primesc cereri pentru locuințe ANL.
Cererile, completate conform modelului aprobat prin 
HCL 232/2016, anexa 4 vor fi însoțite de documentele prevăzute în Anexa nr. 2 la HCL nr. 232/31.10.2016 și depuse la Centrul de Informare pentru Cetățeni. 
Relații suplimentare puteți obține la tel: 0241 487176

Proiectul privind Bugetul de Venituri și Cheltuieli pentru anul 2017

Primăria orașului Cernavoda, organizează miercuri, 15 martie 2017 orele 16:00 în sala de spectacole a Casei de cultură Dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pentru anul 2017.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pentru anul 2017.
1 Martie 2017

    Cu ocazia sosirii primăverii, primarul Liviu-Cristian Negoiță dăruiește tuturor doamnelor și domnișoarelor din Cernavoda un mărțișor și un gând bun. 
    Să aveți parte, doamnelor, de multe realizări, sănătate, putere de muncă și să vă bucurați alături de cei dragi de momente deosebite în această primăvară și în cele ce vor veni!

Ultimele comunicate de presa
Suspecți de tâlhărie, depistați și reținuți cu ajutorul Poliției Locale Cernavoda

    În data de 26/02/2017, în jurul orelor 8:30, polițiștii locali din cadrul Compartimentului     Ordine, Liniște Publică, Circulație Rutieră au fost sesizați de către ofițerul de serviciu al Poliției orașului Cernavoda, cu privire la faptul că anumite persoane, suspectate de săvârșirea unor fapte penale, se sustrag audierilor. Astfel, în urma verificărilor efectuate în teren, polițiștii locali au depistat pe raza orașului Cernavoda pe numiții I.N.G și C.V., care au fost predați lucrătorilor din cadrul Poliției orașului Cernavoda, în vederea continuării cercetărilor. 
    Precizăm faptul că persoanele menționate mai sus sunt suspecte de comiterea infracțiunii de tâlhărie în data de 24/02/2017.

Cernavoda, 27 februarie 2017

Focare de gripă aviară în județul Constanța
    În urma informării primite de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța alimentelor Constanța, în localitatea Almalău, comuna Ostrov s-au confirmat două focare de influență aviară H5N8 HPAI la păsările domestice. 
    Având în vedere că evoluția bolii constituie un real pericol pentru efectivele de păsări domestice, Primăria Cernavoda anunță deținătorii de păsări de pe raza orașului cu privire la măsurile de prevenire a oricărei contaminări. 
    Pentru a preveni răspândirea acestei boli se recomandă ca toate păsările din gospodării să fie ținute închise în spații de cazare sau adăposturi, izolate, iar palmipedele (gâște, rațe, etc.) să nu aibă acces la luciul de apă. De asemenea, hrănirea și adăparea acestora trebuie să se facă în zone special amenajate, la care să nu aibă acces păsările sălbatice. 
    Mișcarea păsărilor, circulația sau transportul acestora trebuie făcută sub supraveghere sanitar veterinară, în localitățile care nu sunt supuse restricțiilor sanitar veterinare. Orice suspiciune de boală la păsări sau mortalitate trebuie să fie anunțate imediat medicului veterinar din teritoriu precum și la DSVSA Constanța. 
    Specialiștii recomandă să nu se atingă păsările moarte fără mănușă și să se respecte indicațiile medicului veterinar sau ale medicului de familie, după caz. 
    Virusul gripei aviare este foarte sensibil la temperatură și poate fi distrus în 2-10 minute, la temperaturi de peste 60-70°C. Păsările, ouăle și alte produse din pasăre preparate termic pot fi întrebuințate în hrană fără nicio problemă. 
    La om, virusul se poate transmite dacă acesta intră în contact direct cu pasărea infectată, sau în situația în care consumă carne insuficient preparată.
Proiect privind Protecția împotriva inundațiilor a orașului Cernavoda în zona centrală

    Redimensionarea sistemului de preluare a apelor pluviale și eliminarea riscurilor la inundații în zona centrală este unul din obiectivele importante în Strategia de Dezvoltare integrată a orașului Cernavoda pentru perioada 2015-2020 aprobată prin HCL nr. 234/2015. 
    Unul din proiectele care au termen de finalizare în acest an este ”Protecția împotriva inundațiilor a orașului Cernavoda în zona centrală”, proiect care are în vedere retehnologizarea zonei centrale a orașului, prin mărirea capacității de colectare și evacuare a apelor pluviale care, la ploi cu intensitate mare, inundă centrul orașului. 
    Proiectul se află în acest moment la faza de obținere a avizelor de la toate instituțiile care coordonează activitatea pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, și vorbim aici atât de autoritățile de mediu cât și de cele care au legătură cu navigația și respectiv gestionarea apelor din zona orașului Cernavoda. 
                                                                           
Cernavoda, 9 septembrie 2016

Citește comunicatul de presă AICI
Romana English
 
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 24/03/2017
nr. vizite: 490957
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
luni, 27 martie 2017 01:41:57