Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
ZIUA ARMATEI - 2016

    Primăria și Consiliul local Cernavoda, vă invită marți, 25 octombrie 2016 ora 9:00,  la ceremonialul militar și religios prilejuit de sărbătorirea Zilei Armatei Române.  
    În fiecare an, pe 25 octombrie se sărbătorește Ziua Armatei Române, aniversându-se victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația horthystă (25 octombrie 1944). Sărbătorirea Zilei Armatei române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.
    Evenimentul va avea loc la monumentul din parcul central al orașului și va cuprinde  o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți, urmată de defilarea subunităților militare în acordurile fanfarei și depunerea de coroane de flori. 
    Vor participa: primarul orașului Cernavoda, domnul Liviu-Cristian Negoiță, reprezentanți ai primăriei, consilieri locali, reprezentanți ai partidelor politice, ai unităților militare din oraș, ai cadrelor în rezervă și în retragere, veterani de război, elevi, agenți economici.

Cernavoda, 20 octombrie 2016

De interes
Cursuri formare îngrijitor la domiciliu

Start Up Juniors SRL, cu sediul în Constanța, str. Romulus Petre, nr. 21, jud. Constanța, organizează: CURS FORMARE PROFESIONALĂ ÎN DOMENIUL ÎNGRIJIRILOR LA DOMICILIU.
Cursul va avea loc la sediul Căminului pentru Persoane Vârstnice Cernavoda
ÎNSCRIERI ÎN PERIOADA 10.10.2016 - 31/10/2016 (
relații la tel: 0754/169406)

Detalii anunț
ANUNȚ privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece 2016-2017
SC Utilități Publice Cernavoda SRL aduce la cunoștința cetățenilor că începând cu data de 17/10/2016 se primesc declarațiile pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței conform HCL nr. 203/28.09.2016, la sediul SC Utilități Publice Cernavoda SRL din str. Fdt. viorelelor nr. 2A.
Acte necesare
ANUNȚ

S.C. Utilități Publice Cernavoda SRL aduce la cunoștință că :
- în perioada 13/10/2016 - 15/10/2016 se vor efectua probe de presiune la instalația de încălzire, iar instalația va rămâne sub presiune.
- se va începe furnizarea căldurii dacă temperaturile nocturne se vor situa sub 100C 3 nopți consecutiv
- problemele apărute la instalația de încălzire pot fi sesizate operatorilor din punctul termic aferent zonei în care locuiți.

Graficul de efectuare a probelor
Ultimele stiri
OPRIRE APĂ CALDĂ

    SC Utilități Publice Cernavoda SRL aduce la cunoștința abonaților că în perioada 10 octombrie 2016 ora 9:00 - 11 octombrie 2016 ora 18:00, va fi întreruptă furnizarea apei calde.
    Aceasta vine ca urmare a opririi agentului termic primar de către SNN - CNE Cernavoda în vederea remedierii unei avarii la rețeaua primară.
    Ne cerem scuze față de abonații noștri pentru inconvenientul creat.

Conducerea SC Utilități Publice Cernavoda SRL

Cernavoda, 10 octombrie 2016

Noi criterii de repartizare a locuințelor sociale în orașul Cernavoda

    Consiliul local a emis în data de 19 septembrie 2016 Hotărârea nr. 192 privind aprobarea Regulamentului de repartizare şi închiriere a locuinţelor sociale ale Orașului Cernavoda, judeţul Constanţa. Regulamentul cuprinde, în anexe, criteriile de eligibilitate privind accesul la locuințe sociale, criteriile de ierarhizare, precum și lista documentelor necesare solicitării unei locuințe sociale. 
    Hotărârea vine ca urmare a faptului că lucrările de amenajare a blocului de locuințe sociale din str. Salciei se apropie de finalizare. Blocul dispune de un număr de 55 de spații locative (45 apartamente și 10 garsoniere). 
    Din cauza lipsei de spații locative, în acest moment există un număr mare de cereri de locuințe nesoluționate. O echipă formată la nivelul primăriei orașului Cernavoda, lucrează în prezent la centralizarea și actualizarea dosarelor; toate persoanele care au depusă o cerere de locuință vor primi în scris, o însțiințare privind termenul de completare a dosarului și lista actelor necesare. 
    Pentru o corectă și echitabilă repartizare a locuințelor disponibile, prin HCL nr. 200 din 28 septembrie 2016 a fost constituită o comisie de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale şi formulărilor de propuneri privind ordinea de prioritate şi repartizare a acestora. Comisia va analiza dosarele depuse de cetățeni și va supune pentru aprobare Consiliului Local Cernavoda lista prioritaților pentru repartizarea acestor locuințe. 
    Regulamentul poate fi consultat pe site-ul primăriei orașului Cernavoda 
www.primaria-cernavoda.ro, capitolul Locuințe sociale și la avizierul Centrului pentru Informare Cetățeni, din str. Dacia nr. 3. 


Cernavoda, 04 octombrie 2016

Exercițiul ”VALAHIA 2016”

    Primăria orașului Cernavoda vă informează că în perioada 4-6 octombrie 2016 pe raza orașului se va desfășura Exercițiul național de răspuns la urgență nucleară “VALAHIA 2016”.
    Exercițiul are ca scop principal testarea capacității de răspuns la urgență nucleară a autorităților publice centrale și locale, prin simularea unei situații de urgență nucleară la CNE Cernavodă. 
    C
onform scenariului toți locuitorii cu domiciliul pe strada Nicolae Titulescu vor fi evacuați, pe jos, pe traseul de la domiciliu până la Gara Cernavoda Pod. De asemenea, vor fi evacuați pe cale rutieră (cu autocare) până la Medgidia, elevii Liceului Teoretic Anghel Saligny, însoțiți de cadrele didactice și personalul auxiliar.
    Acest tip de exercițiu este o practică standard în domeniul nuclear, în vederea îmbunătățirii constante a capacității de răspuns și a asigurării răspunsului prompt și eficient la urgențe nucleare și radiologice.

Comunicat de presă al SN Nuclearelectrica SA
Ultimele comunicate de presa
Proiect privind Protecția împotriva inundațiilor a orașului Cernavoda în zona centrală

    Redimensionarea sistemului de preluare a apelor pluviale și eliminarea riscurilor la inundații în zona centrală este unul din obiectivele importante în Strategia de Dezvoltare integrată a orașului Cernavoda pentru perioada 2015-2020 aprobată prin HCL nr. 234/2015. 
    Unul din proiectele care au termen de finalizare în acest an este ”Protecția împotriva inundațiilor a orașului Cernavoda în zona centrală”, proiect care are în vedere retehnologizarea zonei centrale a orașului, prin mărirea capacității de colectare și evacuare a apelor pluviale care, la ploi cu intensitate mare, inundă centrul orașului. 
    Proiectul se află în acest moment la faza de obținere a avizelor de la toate instituțiile care coordonează activitatea pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, și vorbim aici atât de autoritățile de mediu cât și de cele care au legătură cu navigația și respectiv gestionarea apelor din zona orașului Cernavoda. 
                                                                           
Cernavoda, 9 septembrie 2016

Citește comunicatul de presă AICI
 Comunicat de presă

    Primarul orașului Cernavoda Liviu-Cristian Negoiță a convocat consilierii locali luni 29 august, începând cu orele 16:00, la ședința ordinară a lunii august. Pe ordinea de zi au fost 23 de proiecte de hotărâri, dintre care 20 au fost adoptate ca hotărâri.
    Unul din proiectele adoptate este cel referitor la rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de investiții a obiectivelor și dotărilor independente a UAT Cernavoda pe 2016. Rectificarea Listei de investiții are în vedere, printre altele, finanțarea pentru:
- Modernizarea și extinderea sălii de sport a Școlii gimnaziale nr. 1;
- Sistematizare/modernizare cartier Trust (amenajare piațetă);
- Reabilitare străzi și extindere rețea de termoficare în regim de cofinanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice;
- Achiziționarea de echipamente moderne pentru servicii de salubritate și deszăpezire.

30 august 2016
Primăria orașului Cernavoda

Niță Elena
nita.elena@primaria-cernavoda.ro

Citește întregul comunicat de presă
Avocatul poporului din nou la Cernavoda

    Avocatul Poporului - Biroul teritorial Constanța acordă audiențe cetățenilor din orașul Cernavoda miercuri, 20 iulie 2016 începând cu orele 11:00 la sediul Primăriei orașului Cernavoda. Înscrierile se pot face la tel: 0241 550 544.
    Acordarea audiențelor este gratuită, iar petițiile adresate instituției Avocatul poporului sunt scutite de taxă de timbru.

Citește întregul comunicat de presă AICI

Romana English
 
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului Carieră
data ultimei actualizari a paginii curente: 26/10/2016
nr. vizite: 423459
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
vineri, 28 octombrie 2016 05:22:58